dijous, 23 de gener del 2020

SORTIDA AL RIU RIPOLL

Els alumnes de Cicle Superior, el dia 13 de gener, vam fer una activitat al riu Ripoll amb la col·laboració de l'ADENC (Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura). Allà vam fer diferents activitats per saber com és i com està el riu que passa per la nostra ciutat. 

Primer de tot el que vam fer va ser observar el riu  per parlar del què vèiem des d’un camí de sorra. Seguidament, vam anar fins a una bassa de depuració, on hi havia molts ànecs de coll verd que es menjaven els bacteris i els òxids de l’aigua. Després vam mesurar la temperatura del riu, que estava més calenta que l’aire, amb un termòmetre especial per aigua. A continuació vam comprovar amb una mostra la transparència de l’aigua amb un recipient especial. En general era força transparent, però no potable. A més a més, vam mirar l’acidesa amb unes tires especials i vam comprovar que l’aigua era neutre.  Després, vam observar si l’aigua tenia microorganismes agafant pedres i rascant-les en una safata amb aigua. Per últim, vam apuntar en un dossier els microorganismes que  hi vèiem amb una lupa per saber si l’aigua era de bona qualitat o no. Vam arribar a la conclusió que l'aigua no era de bona qualitat. En acabar vam tornar a la escola a dinar.


En general ens va agradar molt a tots i a totes perquè vam aprendre molts aspectes de l’aigua del riu i altres éssers vius de l’hàbitat. A més a més, vam divertir-nos moltíssim. 

(Text elaborat pels alumnes de SEP de 5è).



FOTOS